Monday, March 16, 2009

shugholum syadada

last week 3 kenduri kawin.
  • rawang - aku tak kenal siapa yg kahwin.huhu. kawan Fati.perkahwinan biasa.maksud aku biasa bukan tak best n standard dia jatuh ke tahap biasa. maksud aku adat n flow biasa. majlis kat rumah perempuan. aku n fati datang bawak hadiah. makan. 'lauk ayam dia sedap' dahtu tunggu pengantin lelaki datang. kompang.mp3 pun di'play'kan n mkn2 potong kek. amik gambar. dahtu balik. biasakan?
  • Kota Tinggi- mamat kmj kawin. naik kereta pelik.pert dan atoi ada sekali.perjalanan yg sngt jauh dan beronak duri. belum aku naik kete si pelik, bateri dia rosak. berhujan kat shell tunggu nak beli batery spare.sampai JB lepak dengan kayap, amir, petpet, cheng, KLDK, Kecik, cik mus. layan ManU titik Fulham.yuhuu~.tapi Man U kene balik ngan Liverpool. damn it. tido bergelimpangan dekat umah kayap. pepaginye makan lauk ayam masak kantan, resepi baru mak kayap.pelik mkn bnyk. atoi pura2 makan sikit tapi makan bnyk. sampai kat kota pukul satu. mamat kawin bawah pedang sebab dia kapten TUDM. yang peliknya, majlis kat umah perempuan tapi pengantin laki lak duk tunggu pengantin pempuan. so tunggula kitorang lama2. panas kedahang. cheng dah mcm baru dalam bilik sauna.tepuk perut dia, ada bekas tapak tngn kat baju dia.peluh dah macam badak berendam da.cameraman suruh geng2 pengantin lelaki ami gambar cepat2 sebb nak suruh kitorang balik awal. kalau tak dia takut akan berlaku kekecohan diluar kawalan. taktik kameraman tu berjaya. lepas amik gambar trus kitorang balik. mandi airterjun 'mahal tapi tak best'.kene bayar sorang 10hinggit. mandi kejap, ujan plak. tapi aku, cheng, pert, pelik n atoy, buat bodo trus mandi. main gelongsor kat celah2 batu. bontot masing2 terhakis.tapi aku tak, sebb aku duduk atas, pancing konon2 tahan air jgn bagi laju. padahal aku tukang gelak. sekali bunyi petir pakej dengan kilat, barula sedar diri n naik darat. dahtu, balik melaka. p/s: Cheng, aku tau ko boleh n akan dapat. just truskan usaha murni mu.
  • Putrajaya. MAnok kawin. RSVP kat dewan seri siantan. muke manok lain siot. mcm muke keras jek. tapi makanan n tempat best. takde kompang pun majlis ni. kalau ada kompang kang, bergema plak dewan tu. menggantikan kompang, Hjh Robiah berzanji, dr pintu masuk sampai pelamin. Omar cakap suara tu suara lelaki. mengong. Penat Hjh Robiah tu buat suara soprano dia. dahtu lepas tepung tawar, Hjh tadi trus jadi saloma. nyanyi plak. ngan sorang lagi artis. Jin (ni aku yg dengar masa MC tu anounce) korang kenal Jin? takpe. aku pun tak kenal. ramai gile bebudak utp. ramai gile awek hot TKC. balik lepak Hartamas sampai 3 pagi ngan olin.

minggu ni memang sibuk mengalahkan saiful nang yg amik gambar org kawin tu.sbb aku kene amik gambar delegasi oversea yg datang ke kerteh ni. 3hari kene ikut diorang n amik gambar. kalau saiful nang tu da dapat 8-10K da upah. tapi aku hnya dapat mkn malam di hotel, sehelai koprat shirt.yahoo...

P/S: Dalam bnyk2 binatang, binatang apa yang paling laju. (soalan untuk pelik, atoy, cheng, amar n arina. kalau power jawab la) Hint: jawapan dah bagi.

4 Comments:

Anonymous cheng said...

aku td dh tulis comment tp internet nih terlalu slow utk jaw bg soalan ko tuh..ill put again da ans when laziness which had been conquering me over this 25 year gone away..sigh

11:44 PM  
Blogger 3_bee said...

hahaha.. dlm bnyk2, 'awek hot tkc' jgk yg di'highlight'kn ;p

12:00 PM  
Anonymous arina said...

syikholum babala!!!!yes!!aku org prtama jwb.. :)

11:29 PM  
Blogger adreen said...

syogolum babala..hahahaha.mcm haram

11:21 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home